Fokus för aktiviteter under 2019 är sommarens utställningar på Strömsholm och i Munka Ljunby. Vi planerar minst 2 RAS-träffar under sommaren/hösten samt en rasmonter i samband med Stockholmshundmässa i december 2019. Medlemmar får gärna anordna/komma med förslag på aktiviteter som styrelsen kan hjälpa till att marknadsföra/genomföra.


 

HANDLERTRÄNING 24 mars klockan 9-16 i SKÅNEHALLEN i KLIPPAN
BRETT HAMILTON och CAMILLA TELL-COLLINGE kommer till Skåne och delar med sig av sina kunskaper.
Pris: 1000 kr inklusive frukost, lunch och 2 ggr fika
ANMÄLAN senast den 17 mars till Christina Gustavsson
E-post: mandinah@hotmail.com
Tel: 073 8446303
OBS! Endast ett fåtal platser kvar.
VÄLKOMNA


Pälsvårdsträff i Markaryd.
Christina Gustavsson och Stefan Karlsson ordnade en pälsvårdsträff för Svenska Afghanhundklubbens medlemmar. Nio stycken kom och fick förutom gott fika, prova på bad med dränkbar pump och proffsig hjälp med att föna och borsta sina hundar. Man fick även experthjälp med teknik för att plocka bort lite onödigt hår. En väldigt trevlig dag och alla var mycket nöjda med dagen. Stort tack till Christina och Stefan för er insats och tack till City Pet för bidrag med schampo och balsam.
Foto. Leena Pettersson.

pälskurs 1

pälskurs 2

pälskurs 3

pälskurs 4

pälskurs 5

pälskurs 6

pälskurs 7


Päls- och trimkurs

Söndag den 14/10 kl 11.00 i Markaryd
Ta med hund, och trimbord om ni har ett sådant.
Pris 200kr
Fika, smörgåstårta och kaka ingår!
Anmäl till Christina Gustavsson senast den 11/10 på 073-8446303, sms eller messenger.
VÄLKOMNA!


Vad är ED? Varför ska jag röntga min hund? Hur bedöms röntgenbilder?
– det är frågor som ni får svar på i 2018-års program i serien SKK Play för uppfödare.

Det är fjärde programmet i serien SKK Play för uppfödare som Svenska Kennelklubben producerar och premiärvisning sker torsdagen den 19 september kl. 19.30.

Programmet kommer att handla om ett ämne som hamnat lite i skymundan, nämligen armbågsledsdysplasi eller som det också kallas ED (elbow dysplasia).
SKKs avdelning för avel och hälsa upplever att förståelsen för ED, och de kliniska problem det ofta ger upphov till, är mindre utbredd än för HD bland såväl uppfödare som avelsråd och vanliga hundägare. ED ger i många raser kliniska symptom hos den enskilda individen i större utsträckning än vad HD gör. Detta är något som SKK vill öka kunskapen om. I programmet kommer ni att få träffa SKKs avläsare, forskare, genetiker och veterinärer som uttalar sig i ämnet.

Programmet vänder sig i första hand till uppfödare men kan säkert vara intressant även för andra målgrupper. Längden kommer att vara runt 30 minuter.

De tidigare programmen i serien SKK Play för uppfödare finns att se via skkplay.se. Har ni inte redan sett programmen så rekommenderar vi att ni gör det. 


HUNDGENETIKGRUPPENS SYMPOSIUM
20 oktober 2018, Uppsala I drygt tio år har hundgenetikgruppen letat efter genetiska orsaker för många olika sjukdomar hos hunden t e x cancer, tvångssyndrom, hjärt-, immunologiska- och ögonsjukdomar.
Vi bjuder nu in intresserade hundägare, rasklubbar och veterinärer till ett endagssymposium med föredrag om pågående forskning, tillgängliga genetiska tester och information från Hundbiobanken. Dagen avslutas med en frågestund där våra genetiker och veterinärer deltar.

När: lördagen den 20 oktober 2018, klockan 8-17
Var: Svedbergssalen (B8), Biomedicinska Centrum, Husargatan 3, Uppsala
Anmälan: sker via denna länk och är bindande http://goo.gl/forms/F1CjfRGEJTaAMwnG3
Antalet platser är begränsat
Kostnad: 250 SEK (i priset ingår kaffe och lunch) ska betalas till Länsförsäkringar Bank kontonummer: 9022 59 991 20 före den 15 september. Ange namn som meddelande vid betalning
Organisatörer: Hundgenetikgruppen vid Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) och Uppsala Universitet (UU) i samverkan med Svenska Kennelklubben (SKK)
Frågor: Gerli Pielberg, email: gerli.pielberg@imbim.uu.se Åsa Karlsson, email: asa.karlsson@imbim.uu.se